2005-08-16

Úterý 16.8. 2005

Třetí část kýčovitého příběhu o CzechTechu psát nebudu, protože mi došlo, že jsme všichni na stejné lodi. Takhle to vypadá, když množství drobných technických chyb s přehledem zastíní jinak oprávněný policejní zásah - bohužel taktéž oprávněně.


Rovněž bych se měl omluvit všem vláčkařům, nenapravitelným uctívačům Lenina. Takhle to vypadá, když člověk někoho soudí s horkou hlavou. Je to vlastně podobné jako jeden opravdu nepovedený spor Jiřího Reflex Doležala o Mozillu Firefox. My, co máme rádi Microsoft a přesto používáme Firefox, protože je objektivně o trošku lepší než Explorer, můžeme jen udiveně kroutit hlavou, co vše nevypadne z pera jinak inteligentního publicisty, když se mu hlava trochu zahřeje.


S těmi vláčky se to má jinak. Možná je nějaký objektivní "dostatečně železniční" důvod, proč by měla na uvedeném rychlíku jezdit stará křuska. Tomu já nerozumím, ale vidím to z pohledu cestujícího, který o takové věci bohužel nemá možnost rozhodnout a bude tudíž nejvíc bit, a který by zcela jistě objektivně zvolil krásné klimatizované Desiro s mnohem lepšími službami. Tam, kde není konkurence, o což přesně v případě železnice jde (ač se zde nejedná o přirozený monopol ani o síťové odvětví), rozhodují boužel právě vláčkaři. A ti mají své objektivní důvody. Jistě - už jsme u toho - tak proč do toho tedy nekvalifikovaně mluvím? Je to protože i když si s vláčky jenom hrajeme, děláme to stále ještě pro cestujícího. Doufám tedy, že Desiro opravdu dostane jasnou přednost v jízdě, a nebude to tak "na hraně" (navíc na hraně a lépe pro starou "křusku") jako v oné anketě.

Žádné komentáře: