2006-02-26

Statistiky Hájka & Boušové v plném provozu a jiné

Statistiky hovoří zajímavě: denně kolem 90 unikátních IP adres. V sekcích, kde je web zařazen, se umísťuje v návštěvnosti mezi prvními deseti každý den. Zajímavé je, že nejvíce je na web odkazováno z benesnetu (téměř 30 denně), kde byla dříve umístěna pokusná verze a to i přesto, že již notnou dobu tam dlí stránka, která pouze odkazuje na oficiální web Hájek. Nejvíce byla potom zobrazována (kromě hlavní stránky) stránka s jednotlivými cukrárnami a stránka s ovocnými dorty. Překvapivě třetí místo obsadily svatební dorty.


Každá statistika vyžaduje slovní rozbor. Po kliknutí na název článku zobrazené statistiky vykazují nejméně dva závěry. První z nich je lichotivý; opakovaně se mi stává, že stránka, kterou vytvořím, svou návštěvností zastíní originální web dané firmy a v Seznamu se ocitá na pozici před tímto webem. Druhý závěr je smutný: Seznam má mnoho much. Třeba již dávno mohl vyzjistit, že ty "hezké" stránky už jsou na doméně, která jim skutečně náleží a ne na nějakém benesnetu a že tam je naopak stránka, která s dorty a zmrzlinou nikterak nesouvisí (třeba Google už o tom nějakou chvilku ví).


Dva dny v Peci pod Sněžkou mne přesvědčily, že se zase tak mnoho nezměnilo. Ale přece: pomalu ale jistě to jde. Přibyly velké skibusy, sjezdovky se upravují denně, takže se po nich dá jezdit, vleky jsou o něco kapacitnější, vybavenost službami vzrostla, někteří lidé jsou ochotnější a tváří se user-friendly. Jen je to všechno vždycky tu a tam tak nějak šizené. Bramberk pořád trpí uprostřed na vyjetý žlab, ceny za tak nemnoho sjezdovek působí ošidně, fronty jsou dlouhé, lidé stále z většiny neochotní, velké skibusy jezdí jen někdy a jen někam. Asi bych mohl s výčtem pokračovat, ale proč vlastně? Nikdo mne v Čechách nedrží a celkově to bylo super.


V obchodě Cyklosport 69 v Řeznické jsem si "live" osahal své (někdy) budoucí sedlo Specialized Alias. I když jsem se jej bál kvůli poměru váha/cena, ve 130mm i 143mm verzi váží méně než se oficiálně udává udává (lze to konec konců dohledat i přes Google) a navíc je povšechně k sežrání. Těším se, nejdřív ale musím splnit jiné úkoly...

Žádné komentáře: