2005-01-27

Jsme málo emancipovaní

Tak to vidíte! V Drážďanech mají podle TV zpráv z 27. ledna kromě panáčků na značkách a semaforech nově také panenky. Ještěže tak! Tomu ale my hloupí málo emancipovaní čeští šovinisté (a jak jsem slyšel též šovinistky) jenom těžko můžeme rozumět.


A proto budeme do tak krásného příkladu rovnoprávnosti obou pohlaví určitě rýpat a rýpat a rýpat. Co na tom, že většina žen dneska stejně nosí kalhoty. A všimli jste si, že na semaforu má panenka vlásky? Copak chlap rovná se plešatý chlap? A co chlapi "máničky". Ale je potřeba mít schématicky panenku s vlásky a v šatičkách, aby bylo vidět, že pohlaví tu především JSOU a že EU je tak daleko, že jsou navíc i rovnoprávná.


Nejsem si prostě jistý, jestli to dobře prakticky funguje, ač to určitě stálo dost peněz. Když ty ženy chodí v kalhotách a na ježka, jestli by třeba neměly mít na semaforech ještě miniaturní zelená ňadýrka za několik Euro (jistě levnější než "opravdová ze silikonu"). Jak se potom jinak pozná, že to není muž "mánička" se skotskou sukní nebo hodně plandavých šortkách? Ale hlavně, že postdemokratická společnost má své "modly", když už jimi je jen málo hodnot...

Žádné komentáře: