2005-01-12

Nejlepší přehrávač je špatný

Stojí za srovnání: Nový přehrávač od Creative je poměrně malý, poměrně hezký a poměrně "výkonný". Nejlepší přehrávač je ale ten špatný. Je to Nomad Jukebox 3, který už zmizel z portfolia nabízených produktů. Je velký, na dnešek už celkem nevzhledný, těžký a velmi, velmi plastový. I přes více než dvouletý věk zůstává průkopník techniky v mnoha ohledech stále neporažený. To je v segmentu "srdcových přehrávačů" neobvyklé.


Proč např. Apple tolik šetří u svých jinak sladkých mp3 přehrávačů line-out, line-in a optickými vstupy a výstupy? Kam se poděl remote control a proč nemají 4-kanálové analogové výstupy? Nemyslím, že k poslouchání hudby potřebuji kalendář nebo hry, ale naopak výše uvedené věci jsou docela přítulné. Jediná nevýhoda vašeho velkého plastového mazlíčka po dvou letech totiž je jeho velikost.


Ale těšíme se na příštího Ježíška. Dokonalý produkt přece většinou není krok vedle.

3 komentáře:

Ladislav řekl(a)...

Ještě k velikosti: Jukeboxu 3 má bohužel také prázdný slot na další baterii. Se dvěma bateriemi má pak navíc ještě nepřekonanou dobu přehrávání.

Mike řekl(a)...

Je škoda, že iPod nemá všechny ty vstupy a výstupy. Je rovněž škoda, že do něj není možné zapojovat usb zařízení jako třeba fotoaparát.
Pro většinu lidí je ale důležitý vzhled. Nezanedbatelná je i jednoduchost ovládání, v té by se konkurence iPodům přibližovala jenom dost obtížně.

Ladislav řekl(a)...

Je to pravda. Všechny nové creativní přehrávače jenom dobře vypadají. Žádný už nemá tak mazlivé ovládání jako Nomad 3. Mají sice roller nebo tlačítkové ovládání, ale žádný už nemá roller a shortcut tlačítka zároveň.