2005-10-10

Proč Čt24?

Snažím se sám sobě zdůvodnit vznik kanálu Čt24. Nerad věci zaštiťuji jen svým názorem, ale přesto si na to tentokrát troufnu. Začněme třeba tím, proč bych se na něj měl dívat? Matka příroda mne obdařila mimo češtinu znalostí dvou dalších jazyků, v nichž se vyskytují celodenní zpravodajství v daleko vyšší kvalitě s globálně daleko užitečnějšími informacemi (ono se toho v českém rybníčku zase tolik neurodí). Ostatně lidé, co znají více jazyků a vyhledávají informace, asi podobně jako já nesáhnou zrovna po českém vysílání. A pokud jsem starý, sedím celé dny u televize a prahnu po "zprávách", nejsem už trochu konzervativní, abych si pořizoval satelit nebo kabel? Nebo abych třeba vůbec přelaďoval na program, který neznám?


Celá věc jen dokazuje, jak funguje socialismus. Peníze, které od nás vyberou by vpodstatě vybírat nemuseli, ale když už se stalo, využijí je třeba i na něco hezkého. O tom, že Čt24 je hezká, není pochyb. Ale musela skutečně být?


Řeším také, jak vyrovnat hlasitost přehrávání mp3 v playlistu z různě hlasitých různých nahrávek. Nenapadá mne jiná varianta, než donutit majitele playlistu zakoupit si "schopnou" zvukovou kartu. Moji počítačově zdatní přátelé, nenapadá vás jednoduché řešení, které by běželo na Win98?

4 komentáře:

Mike řekl(a)...

Srovnat hlasitost - iTunes

Mike řekl(a)...

Angličtina mnoha/většiny lidí je na tom tak špatně, že jim neumožňuje sledovat globální velkokanály. Myšlenkový pochod, který směřuje od veřejného informačního kanálu, k útoku na "socialismus" je zvláštní. ;-)

Unknown řekl(a)...

pokud přehráváš hudbu ve winampu, doporučuji mrknout na pluginy na jejich webu, protože když jsem je posledně procházel, viděl jsem tam plugin, který přesně řešil tvůj problém

Ladislav řekl(a)...

Bohužel iTunes na Win98 nechodí, tak jako většina rozumných věcí. Díky za ten tip na plug-in k WinAmpu, už jsem to tam hledal - tohle mne donutilo podívat se znovu a pořádně. Doufám, že bude majiteli playlistu sloužit tak jako mně doma.