2006-09-21

Další probuzení do podzimu

Radotin valley

Teď je tu podzim! Opravdová zima a mlha. Po 14 dnech jsem zase uklidil sezení zpět do kůlny. Sváteční cyklisti zalezou do děr a přichystají kolečka na zimní spánek. Dlouhodobá předpověď ČHMú (které vždycky tak věříme) ale tvrdí, že do konce září má být sucho a překrásně a do půlky října ještě stále hezky. Tak snad...


Je to takové čecháčkovské. Kritizovat církev za uvalení vstupného na katedrálu Sv. Víta. Můžeme být rádi, že tam vůbec existuje zlevněné vstupné - všude v Evropě jsou hlavní památky (většinou) zpoplatněné a jakkoli je nám to nemilé, dá se to pochopit - z něčeho tak velký baráček přece žít musí. Pokud se chtějí věřící modlit, existuje ještě plno kostelů, kde polatek není a neobtěžují je tam ani turisté. A věřícím (jak jen mi je známo) nevadí, že se nemohou modlit zrovna ve Vítu.


Němci. Tak hrdý národ a neví, kdy poprvé vystoupili na Zugspitze. Že by se za první výstup styděli podobně jako my za "Čecha" Kafku?


Proč to ta moje vláda dělá? Proč ta teatrální gesta ohledně odposlechů? Snaží se úspěšně vyrovnat ČSSD hned po svém nástupu?


V MF DNES píší, že iPod nezastavil nelegáln ístahování hudby v Evropě a že hudbu zde stahuje legálně jen 17% uživatelů Podů. Mohli bychom se vymlouvat na nepřítomnost iTunes pro Česko, leč myslím, že stejně zůstanu u legálních kopií vlastních cd z KVCD :-))

Žádné komentáře: