2006-09-13

Středečně

Případ Mirka Topolánka a kauzy VAE je odstrašující. Má vůbec smysl doufat, že kdyby vládnul právě on, bylo by něco lepší?


Killing Joke and Dave Grohl. Ačkoli se vlastně nedá poslouchat, zní jejich muzika tak primitívně, sektářsky až obřadně, že nemohu ucho odtrhnout... Nazval bych to charizma.


Mám zase jednou narozeniny. Nikdy jsem "se" aktivně neslavil. Už teď mám ze své oslavy poněkud divný pocit. Jenom to, že člověk dá k jednomu stolu a do jedné místnosti lidi, kteří se neznají. Chvílemi mám pocit, že mi to jde proti srsti, a že se tak obnažuji.

3 komentáře:

McMilan řekl(a)...

Kauza VAE je opravdu šílená. Neuvěřitelná. Původně se mělo jednat o 60M, potom o 30M a poslední, co jsem se dozvěděl, je 5M. Krom toho je jedním ze čtyř (nebo kolika) spolumajitelů. A není nejasné, kam se peníze poděly nebo kde se vzaly, ale jestli je transakce legální nebo ne.
5 milionů korun. Všichni se z toho posadí na zadek, ale to, že minulá vláda každoročně okrádala VŠECHNY občany republiky, to je asi v pořádku. Řádově BILIONY korun. Zamysli se Ládíku. I kdyby opravdu o nelegální transakci šlo (pořád si myslím, že nešlo), pět milionů je dost slabota...

Ladislav řekl(a)...

Jen nevím, co si o tom všem myslet. Bylo to 2,5 milionu korun, se kterými MĚL v té době právo nakládat. Mě spíše odrazuje pozadí té kauzy, než ta kauza samotná. Všechna ta zbytečná vyšetřování, arogantní lobbisté atd. Dokázala by nová vláda něco změnit nebo by jen celou "síť" přebarvila na modro?

McMilan řekl(a)...

Šlo o 5M které Eltodo odpustila VAE a o to, že Topolánek prodal akcie za 2,5M ve spornou dobu.
Každopádně si zkus představit, že jsi přesvědčen, žes neudělal nic špatného a víš, že proti tobě protivníci nemůžou mít žádné důkazy, protože se jednoduše nic nelegálního nestalo. A přitom pořád křičí, že je to zločin a že bys měl odstoupit. Co uděláš? Řekneš "já jsem nic špatného neudělal"? Průměrný Venca si řekne "to říkají všichni...". Podáš důkazy o svojí nevině? Jaké důkazy, když se nic nestalo? Důkazy dokazující co? Tak Topolánek neříkal nic, proč taky.
Nejhorší ze všeho je srážka s blbcem. A když je ten blbec navíc mocichtivej a někdo ho poslouchá je to ještě horší.
A komanči křičí a křičí: Chyťte zloděje!