2006-12-12

Mám to zadarmo!

Máme jedno z největších souhrnných daňových zatížení v Evropě. Ještě v roce 2004 po vstupu do EU jsme myslím byli třetí (mezi 25), ale teď už se to myslím lehce změnilo. A je to takový cizí divný pocit. Přijdete do lékárny, poručíte si lék, a pak se na vás jenom usmívají, když se stydlivě zeptáte, jste-li něco dlužni. Jdete prostě do obchodu, naplníte košík a u pokladny jenom řeknete nashle.


Nicméně sedím pořád doma/ve škole a měkne mi zadek i mozek. A bajk smutně visí u stropu v kůlně, jako obvěšený trestanec. Nachlazení odspod můžu jenom doporučit... Nemoci jsou vůbec dobré.


Zdeněk Tůma lechtal svými výroky rostoucí Korunu. Je prý jak utržená z řetězu. Ona se smíchy upčíkla a roste dál.


V New York times píší o naší ekonomice, že letí na auto-pilot a pozastavují se nad faktem, jak je možná taková stabilita bez funkční vlády. To by novináři ze země se systémem brzd a protiváh měli vědět nejlépe... Bezvládí ostatně už dříve kladně hodnotily ratingové agentury. NY Times také prohlásil, že středoevropské ekonomiky tím dokazují svou pozoruhodnou stabilitu. No, to aby po tom naše měna nerostla ještě radostněji. Ještěže otec neexportuje :-) Ještěže jsem své dolary prodal a prošustroval.

Žádné komentáře: