2009-03-17

Jak jíst levně v době krize

Tedy... dost mne pobavil článek, na který jsem se náhodou proklikl ze zpravodajství iDnes. Rolujte hlavně na tabulku dole na stránce. Já bych k ní ještě dodal variantu číslo 3: K snídani i k večeři žvýkejte trávu (0,- Kč, roste všude) a k obědu (všude ve městě je totiž beton) můžete pozřít kancelářský papír (pochopitelně již jednou potištěný, ekolgický, 0,- kč). Celkem tedy 0,- Kč.


Kdybych jedl podle uvedeného "zdravého" jídleníčku, pojdu hlady - za předpokladu, že se občas pohybuji a jím vydatně, ale uváženě (tedy nestláskám pytel chipsů nebo kus dortu před spaním), ubírám na váze až do určité míry.


Druhá věc je, že bych s sebou pořád musel tahat jídlo a pořád je připravovat, na což nemám zrovna vždycky chuť a čas - a to i když celý článek překlopím do pohledu "designované čtenářky". V článku uváděné neupravené / nepřipravené suroviny totiž nemají samy o sobě prakticky žádnou líbivou chuť, a jak je známo, jídlo není pouze holou stravou, ale rovněž jedním z mála požitků během někdy jinak dost nudných dnů.

Žádné komentáře: