2010-01-18

Kde udělali soudruzi od Fuji chybu?

Jestli je pravdivá váha uváděná u posledního modelu celoodpruženého kola Fuji Outland RC, pak nevím, kam se ten vývoj ubírá. 11,9kg bez pedálů ve velikosti "L" je totiž více, než skutečná (převážená) hmotnost u mého modelu stejné řady o 4 sezóny staršího.


To v době, kdy je tendence dělat kola lehčí a levnější, není dvakrát dobrá vizitka a je škoda, že i kvůli tomu se Fujiny musely z českého trhu stáhnout.


Docela zajímavý je sice nový model Fuji DSR 1.0, ale nikoli už tak při ceně 6100 USD, kdy je lepší koupit si špičku mezi závodními fully - Scott Spark nebo levnější Meridu 96. Marketing téhle firmy nechápu - dělat špičku mezi silničními koly neznamená, že lidi budou ochotní vyhodit stejné peníze také za průměrná horská kola, protože při ceně 100 tisíc už bývá kupce zpravidla poměrně zasvěcený.


Na druhou stranu svůj rám Fuji jsem si koupil jako maximálně zlevněný ležák právě proto, že v době, kdy by se ještě za nižší cenu prodal, byla jeho maloobchodní cena přestřelená, a později ho za "běžnou" cenu již zase nikdo koupit nechtěl. Třeba se za pár let sup opět dočká...

Žádné komentáře: