2006-10-05

Vykázat kamiony z města? Ano, ale...

Policisté přišli s nápadem, že nastane-li na Jižní spojce a v okolí Barrandovského mostu dopravní kolaps, zakáží úplný vjezd kamionů do města. Jestli tudy jezdíte, dáte mi za pravdu; dostat se skrze řadu kamionů z přípojného pruhu je vražedný kousek a navíc se tím celé komunikaci obecně ulehčí. ALE kamiony sami o sobě nejsou žádní škůdci. Jsou to krabičky na mnoha kolech, které jsou hospodářsky užitečné. Stanou se obětí řešení-neřešení.


Navíc strůjci neblahého stavu jsme my sami. My neustále protahujeme udělení stavebního povolení na obchvat, odhlasováváme si vstupy do Evropských unií a nakonec ještě nezavedeme mýtné, čímž se staneme pro dopravce mimořádně atraktivní zemí. A teď chceme veškeré své nedostatky řešit tím, že někoho, kdo za nic nemůže, prostě radikálně OMEZÍME. Neomezíme tím ale jenom dopravce, kteří tečou jako voda, kudy je to s kopce. Omezíme tím také lidi v Jesenici, Břežanech a pdobných lokalitách, kamžto dopravci přetečou z dálnice. Omezíme tím ostatní řidiče na dálnici D1, dálnici D5 a asi rovněž dálnici R4. A to pak bude přetlak...


Hruškový hořký Lindt. Lahodná novinka!


Výborně! Modřanskou pobřežní cyklomagistrálu hodlají na příští rok protáhnout a vyasfaltovat až na Zbraslav. To budou nedělně odpolední mely!


Bém i Kasl by rádi dostavěli Staroměstskou radnici. To by mne zajímalo, jestli se někdy někdo dohodne na budově, která by tam měla stát. železobetonový skleňák s bezbariérovým přístupem a venkovními výtahy nebo raději replika gotické budovy? Opravdu jsem napnutý, je to totiž DOST rozporuplné.

Žádné komentáře: