2007-12-15

Dobré zprávy

Vzpomínáte na autobusy Ikarus? Tzv. čabajky? Rezavě červené autobusy, ve kterých topení nehřálo a osvětlení bylo sporé? Vzpomínám na cesty Ikarusem do Sázavy jako dítě nebo když ještě jezdily na sídliště, kde bydlí dědeček s babičkou. Maďarská továrna, která je vyráběla, končí. Kus nešťastné historie odchází.


Díky bohu! USA zabránily tomu, aby konference o klimatu na Bali měla drastické následky. Byl pouze přijat protokol o protokolu. Nikdo nám tudíž nebude, alespoň v brzké době, nutit, aby naše auta jezdila na mleté oříšky a elektrická energie se vyráběla v kávovém hrníčku mícháním lžičkou. Bitva je vyhraná, ale válka dále zuří... a to se bojím, že ČR bojuje na špatné straně barikády.


To, co jsem se učil v ekonomii, funguje. Když na idnes někdy ve středu napsali, že oznámení vysoké inflace drží kurz koruny vysoko, vyskočil jsem ze židle. Naštěstí se potvrzuje, že tomu tak není a že inflace naší měnu sráží na kolena. Naštěstí, bohužel. Až se situace usadí, kurz začne zase posilovat. To nemusí trvat dlouho. Ale než opět dosáhne hranice 26€ a 17USD může (samozřejmě nemusí) trvat věky. Snad se naší měně zpraví nálada, až Banka Grande oznámí nějaké pozitivní výsledky.


rakušané zablokují kvůli Temelínu silnici na Linec. Ve Vídni neviděno neslyšeno. Tady mají totiž svých problémů dost.


Další dobrá zpráva (dodatečná) je, že české tramvaje jezdí od nynějška v Seattlu. Ačkoli se to nezdá, jsou to tramvaje stejné konstrukce jako idnesem opovrhované Porsche. To znamená, že se v USA buď snažili ušetřit, a nebo nikdy neviděli Siemens a podobné... Pro zemi, kde někdejší kvetoucí průmysl takřka zkrachoval, je to každopádně do jisté míry úspěch.


Posledni dobrá zpráva je, že jsem právě snědl housku s marmeládou a zapil ji pivem. Stalo se to tak, že jsem si dal housku a nevšiml si piva v lahvi, které je nedopité. No a pak už to bylo :-)

Žádné komentáře: