2010-10-30

Co se mi líbilo na Mercedesu E?

Především ta hvězdička na kapotě. Majestátně si před vámi trčí a pokud si dáte níž sedadlo, funguje opravdu jako hledáček. Ve chvíli, kdy z pozice řidiče vidíte z prava přecházejícího chodce, stačilo by nezmáčknout brzdu nebo lehce trhnout volantem a už se veze po kapotě :-)

Jinak obecně dojem z první jízdy vypůjčeným autem v rámci pracovních povinností byl, že není nad letadla, vlaky a taxíky. Cestovat 200 km/h po německé Autobahn v luxusním autě, které si nejspíš nikdy nebudete moc koupit, sice na první vypadá hrozně cool, ale v reálu se nakonec jedná o pomalý posun Bochumí, Essenem a Düsseldorfem uprostřed dopravní špičky a nebo někdy v noci, když už vlaky nejezdí. Což je spíš velká únava, protože se taky musíte naučit ne zrovna intuitivní ovládání vozu za pochodu v noci a v oblasti, kde pořád prší. A těch 200km/h jedete kvůli zácpám a uzavírkám asi 15 sekund na každých 100 kilometrů.

Takže teď půjdu sednout do 15 let staré Astry a vyrazím na lov dlaždiček! Nejede sice "bez problémů" 200km/h, ale zato se sní na prázdné české dálnici dá udělat a udržet 170. Hej hou! :-)

Žádné komentáře: