2007-08-01

Voda 2007

Vzpomínáte? Plavete po široké hladině, podél vás čluny vašich druhů, v ruce zbraň, kolem neproniknutelný prales, déšť před vámi nad vámi pod vámi, déšť nekonečně bubnuje o pláštěnku helmu hladinu, všechny smysly ve střehu, odkud jen přijde první nebezpečí. Plujete jako spráskaní psi nazdařbůh dál, abyste narazili na místo, kde je konec, jakýkoli konec, jen tam být. V uších vám zní This is the end, beautiful end my friend. Is it Vietnam?


Kdepak. Je to letošní Ohře, počasí se trochu nepovedlo, a tak poslední den připomínal spíše jízdu zpráskaných psů. Seděl jsem poprvé na řece a poprvé jako kormidelník a nutno podotknout, že ovládat plastovou loďklu pro dva není těžší než zaparkovat tátovu limuzínu do řady.


Romantická plavba probíhala z Lokte úzkým skalnatým údolím do Karlových Varů a směrem k finálnímu Klášterci nad Ohří se koryto postupně rozšiřovalo. Nebylo mnoho vody , a tak bylo potřeba často manévrovat mezi kameny. Nebezpečných přejezdů jezů a prahů minimum, ideální pro beginner level.


Levné jídlo, průměrně levné pivo, a konečně domácí borůvkové kynuté knedlíky s čerstvými borůvkami...!

Žádné komentáře: