2008-09-19

Krize? Jaká krize?

Docela se nestačím divit. Denně čtu a slyším o ekonomické krizi. Kde je jaká krize? Četli si novináři její definici? Řekněme spíše, že panují "ztížené podmínky".


Odjel jsem na pár dnů do Berlína a mezitím zemřel Richard Wright, geniální klávesista Pink Floyd, nenápadný a skromný člověk, který bez nadsázky pootočil celý svět pop-music jako málokdo. Jsem si zcela jistý, že pokud by nepodlehl rakovině, měl by ještě ve svém oboru hodně co říct. Opravdu nepříjemné překvapení. A potvrzuje jednu věc: Pink Floyd už nikdy nebudou.


O události píše na svém webu David Gilmour a nebo třeba Hodpodářské noviny. A mně nezbývá, než uctít génia poslechem jeho tvorby...


Východní Berlín - západní Berlín - co je co? Pocitově dost tápu. Prošel jsem celkem mnoho ulic, nejen v centru obou metropolí a musím říct, že zašlá sláva čpí spíše ze západní části, zatímco atmosféra změny vibrující mezi blýskajícími se mrakodrapy bývalé východní části pranic nepřipomíná "ušmudlaného bratříčka". Ale abych nekřivdil, obyčejné ulice západního Berlína přecejen vykazují lidsky přívětivou honosnost dlouho zaběhnuté kultury. Tohle na východě v čerstvě rekonstruovaných ulicích chybí... Každopádně: krásné 4 dny.


Hlavní baterii fotografií najdete zde, dovětek potom zde.

Žádné komentáře: