2011-04-09

Čestr

I přes poněkud povážlivě střízlivé recenze se mi jako kuliářskému amatérovi Čestr víc než líbil. Personál vychovaný zacházet s hostem naučeným způsobem působil sice poněkud škrobeně a poněkud nekomorní charakter jinak bezvadně designérsky vyvedeného prostoru mohli ulpít jako černá tečka na paměti, ale nikoli zkazit dojem z výborného steačku - stálo za to nezůstat u jednoho!

Pokud steakům nerozumíte, nemusíte se bát vkročit, v Čestru je stejně všechno jinak, než jste zvyklí! Navíc při dotazu ohledně výběru je uniformní vystupování personálu rázem pryč a dostane se vám pomoci tak, že se během okamžiku začnete doslova třást na vybraný pokrm.

Již zmíněný design místa je velmi povedený, za zmíněné stojí imitace kachlíčků, jaké možná mívala vaše babička na peci nebo všude (nikoli však vlezle) přítomné logo s býčí hlavičkou, které posloužilo jako základ pro všechny ornamenty, jednoduché dřevěné doplňky a nebo třeba u stropu zavěšená kolejnice na přemísťování masa z chladírny do kuchyně.

Koncept je rovněž zajímavý. Tento steakhouse se nehlásí k jihoamerickému odkazu - 22 let po revoluci spočívá bez zrnka studu na české inspiraci - tentokrát v podobě převážně masité kuchyně. Vína jsou rovněž z většiny česká - byť za vyšší ceny, které ale lze v restauraci tohoto typu čekat a alespoň dle. Co ale rozhodně neurazí jako příloha, jsou výtečné domácí hranolky doprovázené na místo vína, levnější "tankovou" Plzní.

Vše je doprovázené milými zpestřeními typu chleba s pomazánkou nebo vytuněný "panák" Mastera (černé pivo). Palec nahoru!

Žádné komentáře: