2015-12-29

Hudební objevy kolem Vánoc 2015

S miminkem často preferuji ticho. Dokonce si z toho už i pískám falešně. Přesto se ale najde muzika, která mne v poslední době hodně potěšila.

Kurt Vile si mne získal deskou b'lieve I'm goin down. Jednoduché rytmické kytarovky, dobré nápady, neotřelé pojetí, poctivá práce, ale nijak vydřená - velmi svěží, příjemné na poslech a bez hluchých míst. A čemu že se to podobá, abych vás naladil? Právě že ničemu, a proto je to dobré. Jednoznačné doporučení!

Třetí deska mladé kapely Everything Everything Get to Heaven má místy neotřelý teatrální výraz. Tak trochu další noc v opeře, ale značně jízlivější. Hned první skladba To the Blade prořízne ticho a promluví do duše, a pak už se vezete. Hledáte ale poučení z celého příběhu, jenže celkový dojem je nějak slabší. I tak ale doporučuji pro všechna silná místa.

Nová deska Davida Gilmoura Rattle That Lock mi rozhodně nezarezovala tolik jako comeback na On an Island, ze kterého bylo cítit mladistvé nadšení starého umělce, který se k hudbě vrátil po dlouhých letech. U novinky se opět jedná o poctivý kus starého řemesla. Především od začátku až do konce je příjemná a zábavná na poslech a má i svá velmi silná místa. Je to přesně to, co byste od Davida čekali, ale na druhou stranu mi díky tomu ani nic neutkvělo v paměti.

Žádné komentáře: