2005-04-16

Rammstein - Reise Reise

Tohle není recenze; někdy mám pocit, že se moje hodnoty rozpadají jako chrámy z písku. Už poněkolikáté poslouchám Reise Reise a nemůžu si pomoct, ale líbí se mi, že kapela, která tolik sladila nebo byla tak nedokonale sladká, přitvrdila. Na druhou stranu pořád sladí, až to není hezké.

Je to úplně o ničem. Máte rádi vzdálená místa? Nejraději bych utekl někam daleko. Světla osvětlují neznámou silnici, ve zpětném zrcátku pózuje hebká tma. Každý útěk ale znamená opuštění hodnot, možná dokonce zbabělost. Nejsem ale zbabělý. Četli jste Králíku utíkej?

Samozřejmě si to NEkupte. To album nemá žádnou hodnotu. Je to jako poslouchat Britney Spears nebo klacíka Robbieho. Jen vás to možná víc ohromí zvukem, pokud nemáte doma štěkátko. Většinou máte. Tak dobrou noc a kupujte raději Pink Floydy, jestli je ještě nevlastníte, ti mají alespoň nějakou znatelnou hodnotu.
Update: Omlouvám se za tuto nezcela vážně míněnou recenzi. Rammstein s přivřeným okem, například díky albu Herzeleid (1996), uznávám, nicméně jinak jsem vyznavač jiných hudebních žánrů založených více na kvalitě jednotlivých částí a detailů (rovněž na řemeslně-umělecké kvalitě), nejen na celkovém povrchním dojmu - proto to opravdu neberte příliš vážně.
Také album typu Reise Reise si najde své uplatnění - například při zběsilé jízde autem nebo ve sluchátkách po nezdařilé zkoušce (mnohokrát bych je ale nevyužil). I tak lze objektivně tvrdit, že vás tento počin nebude bavit až do konce, protože jako nekonformní deska (jíž právě není) postrádá ono skloubení nových vlivů a metalu a jako obyčejný metal zatím nemá kromě popově líbezných hitů co nabídnout. Snad někdy příště.

Žádné komentáře: