2021-12-29

Mlha, slunce, sloni, habsburský polibek

Dneska po cestě na chalupu se děti divily, že může být najednou sníh, pršet, mlha a do toho ještě svítí sluníčko. V rámci toho padla nejistá otázka, zda bude taky duha. Nebyla, ale zjevně je možné vše...

Když už jsme u těch otázek, Jáchym se teď hodně ptá, co se zpívá v písničkách. Zrovna hrálo skvělé "To the Blade" od Everything Everything. Připadalo mi to jako Beneš k tabuli a vysvětli nám význam téhle Holanovy básně. Když k tomu řídíte ve výše popsaném počasí, a už tak chabé IQ vám spadne na polovic, nemáte šanci. Brblám něco o selhání a smyslu života. Ale zjevně ho tahle deska zaujala. Znovu se zeptal u skvělé "No reptiles". 

I'm going to kill a stranger
So don't you be a stranger
Oh baby it's alright
It's alright to feel
Like a fat child
In a pushchair
Old enough to run
Old enough to fire a gun

Když to posloucháte ve sluchátkách nebo s kamarádem u sklenky, přijde vám to dobré, ale nevím... vysvětlováním významu se ten pel setře. Je to úplně blbé. Slon hladí motýlí křídla.

Co jsem dokázal vysvětlit snadno je "Happpsburg lippp" (aah baby Kiss me with your Happpsburg lippp, make me nervous). Je to prostě jako když vám táta dává pusu a přitom vám hrozivě zaprdí na krk. To chápe hned. A tím to lze uzavřít.

Žádné komentáře: