2006-12-29

Čas pověsit to na hřebík

First snow

Tak jo. Jsou tu sněhy, marzy, solení atd., takže letošní cyklistická sezóna skončila. Lépe řečeno: skončila na 2642 kilometrech jízdy a je čas dát pražské kolo najeduvší samo přes 2000 v docela těžkých podmínkách do pořádku. Vyčistit převody, ložiska odpružení, nechat prohlédnout vidlici a tlumič, odmastit kotouče, vyměnit destičky vepředu, odvzdušnit hydrauliku... něco z toho se dělá i častěji, pokud by vás napadlo mít horské kolo s více hydraulickými komponenty. Ale kdo by se s tím nedělal rád? :-)


The Economist z přelomu listopadu a prosince potvrzuje moje domněnky o Číně: jedná se o naprosto zdravou ekonomiku, jejíž rychlý růst je dokonale v souladu s kondicí celého hospodářství a při troše štěstí se podaří sny o podhodnoceném kurzu zemi naplnit. Je zajímavé, že ten samý článek hrozí přehřátím a kolapsem hospodářství v Indii. Že by čas zavést komunimus s kapitalistickou tváří?


Parfém. Mizérie. Pokud jste četli knihu, dáte mi zapravdu, že filmový hrdina byl pojat zcela jinak a vytratil se onen obraz zrůdy, jejíž vnitřní pochody a přerody v napínavém ději se na stránkách Süskindova díla tak nádherně zrcadlily.


Captain and The Kid Eltona Johna se zatím jeví jako docela výborný kousek na to, co tenhle skřítek hrál předtím...

Žádné komentáře: