2012-08-09

Bike Circus Saalbach Hinterglemm

Tři příjemné dny v sedle kola po horských vrchlcích a až na pár stoupání téměř bez námahy - aneb z pátky z Bike Circusu Saalbach Hinterglemm. Rakušané to mají prostě dobře zvládnuté: Vezměte skiareál, který v létě zahálí, postavte v rámci něho downhill a free-ride tratě a cross-country a all-mountain traily, pustě do toho všeho hromadu kraviček a oveček, pár Germknödlů a přidejte vstupenku na lanovky v ceně ubytování. Právě jste postavili cykloráj, který navíc drží místní turistiku i v létě v plných obrátkách.

V Hinterglemmu můžete celý den jezdit lanovkami nahoru a sjíždět tratě libovolné obtížnosti. Můžete se pachtit na hřebeni. Můžete šlapat do lehkého kopce, krpálu nebo vystoupat skoro kolmo tisíc metrů. Po kořenech, kamenech nebo šotolině. K tomu na vás nikdo nebude vrhat nenávistné pohledy, ani vám přikazovat, kam máte a nemáte. Možná kromě těch ovcí a krav, které když se rozhodnou, tak vám z cesty neustoupí.

Jako bonus jsem si ověřil, že na horském kole jsem technická troska a znovu odrovnal ořech u CMaxů. A byť ne svou vinou, připadal jsem si ve sjezdech vedle opancéřovaných sjezdařů se svým jinak docela monstrózním kolem a 140mm zdvihu dost nahý. Ale byla to legrace. Vřele doporučuji!

Žádné komentáře: