2006-11-29

Viva noviny!!!

Na celém Dalíkovi není ani tak mrzuté, co říkal (ono by to bylo dobře), ale spíše jak se nechal chytit jako malý kluk. Když dělám podzemní politiku, nebudu novináře dloubat přátelsky do boku a vykládat úplně všechno, jenom protože s ním jdu na pivo či co - pořád je to totiž novinář. Pokud to ovšem není součástí taktiky :-)


Ale nutno pochválit MF DNES, pěkně naší červivou scénu tepe. Smekám.


V případě nové vlády existují akorát dvě možnosti. Buď nechá ODS třetí pokus ČSSD a za 4 roky korporativistických zvěrstev se můžeme při troše štěstí těšit na opravdouvou reformní vládu, která bude mít smysl. Budou to ale bolestivé 4 roky. Pokud však ODS půjde do vlády národní kontroly s ČSSD a KDU, bude to znamenat především další diskreditaci politické scény. Možná definitvní. V praxi vznikne konsolidační model demokracie. Pro nás to kromě polovičatých reforem a ztráty důvěry ve změny neznamená nic. Věstí to jenom do budoucna podobné patové výsledky a nemožnost toho, že by se relevance stran průhledně přelévala zleva doprava a zpět. Místo přitozeného střídání ročních období tu bude pořád blátivý jaropodzim. Možná.


Ještě snad pro Milana: ne že bych to kdysi neříkal - je nesmysl si myslet, že ODS bude nějak lepší. I přesto má však smysl ji dál horečně podporovat - se střízlivou "hlavou vzhůru".

Žádné komentáře: