2006-11-18

Značky

MTB-abuse

Tak jsem myslel, jak se tentokrát neušpiním...


Na trati podél Berounky zase přibyla jedna značka "Cyklisto sesedni z kola". Zachoval jsem se loajálně, i když jsem bajker (vývojová větev prasete), sesednul z kola, jak bylo přikázáno, ihned zase naskočil a jel dál. Aspoň tak si nařízení vykládám.


Ale vážně: co jsme lidem udělali? Když jdou proti nám nebo před námi, přibrzdíme. Když je třeba se vyhnout, slezeme z kola. Nekouří se nám z výfuku. A trocha čistého přírodního bahna, které relativně tenkou pneumatikou naděláme? To by se pak taky měli zakázat koně, což je v současné době velká móda. Narozdíl od kola se houpou, někdy jsou nevypočitatelní, kadí, kde chtějí (bajkeři jenom močí) a zaberou hromadu místa. Navíc, kde projel kůň, jiné než MTB kolo už neprojede a člověk bez holinek neprojde. Nebo auta. Tam, kde cyklista musí sesednout, auta jezdit smí. FAJN. Kolo je jednou na chvíli móda, tak se ho stranou stojící depkaři zřejmě pokusí nějak omezit. Jinak si to vysvětlit neumím.

4 komentáře:

McMilan řekl(a)...

Existuje jedna super značka pro cyklisty. Na obrázku v odkazu je vpravo nahoře.
Nejeden cyklista jezdí po chodníku v místech, kde má jednoznačně jet po silnici. Už do mě pár bikerů strčilo se slovy "uhni debile".
Značka o sesedání je fakt úsměvná, ale cyklisti, a bikeři obzvlášť, jsou podle mých zkušeností hovada, která se na chodníku (např Podbaba-Sedlec, kde je kombinace stezky pro chodce a cyklisty široká asi 1,5 metru) chovají k chodcům jako k patníkům.
Ujišťuju tě, že koně bych na chodníku potkával ještě mnohem méně radši, ale to se naštěstí moc nestává.

McMilan řekl(a)...

Pardon, odkaz je tady...

Ladislav řekl(a)...

To jsou možná městští bajkeři. My solidní venkovani kolem Berounky máme občas i úctu. Značka Buzerace je dost dobrá :-) a úprava přednosti v jízdě... eeech. S tou tramvají je to životní pragmatismus.

Anonymní řekl(a)...

Ja jsem mestskej "dobytek", mam drahe kolo, hadry posledni mody a prece respektuju chodce! Takze .. mcmilane .. je to vazne jen o lidech, jak se kdo chova a jak kdo respektuje druheho!!!